Популярне

Чи затримують зарплату українцям?

Питання заробітних плат є одним з ключових для усіх гравців ринку праці.

Отримання гідної фінансової винагороди за роботу є важливим чинником, котрий впливає і на виконання обов’язків співробітником, і на його ставлення до роботодавця, а від так і на формування бренду останнього. У своєму новому дослідженні спеціалісти Міжнародного кадрового порталу hh.ua дізнавалися чи затримують зарплату українцям?
У своєму попередньому дослідженні Чого хочуть і що отримують українські працівники від своїх роботодавців Міжнародний кадровий портал hh.ua визначив, що 65% українців перш за все, очікують від своїх роботодавців на достойну заробітну плату і лише для 16% опитаних це очікування виправдане.
Разом і з тим, не менш важливою є ситуація і щодо вчасної виплати зарплат. На початковому етапі діалогу між працедавцем та пошукачем, серед інших умов співпраці (графік роботи, обов’язки і т.д.), важливим є якраз питання щодо оплати праці. І тут окрім суми обговорюється також термін оплати: раз на місяць, двічі на місяць (аванс і заробітна плата), виплата за проект тощо.
Згідно з цими домовленостями людина може планувати свій бюджет – оплату по рахункам, витрати, накопичування, і відповідно, на щось розраховувати.
За останні півроку 65% відсоткам українців заробітну плату платили вчасно, без затримок. Однак, 10% респондентів повезло значно менше – їм постійно затримують виплати. Окрім того, для 9% опитаних питання затримки зарплати теж стоїть достатньо гостро, адже інколи їм теж доводиться чекати на гроші. А от 16% тих, хто відповідав на запитання «Чи затримували вам зарплату протягом останніх 6 місяців?» зауважили, що їм вкрай рідко, але все ж таки затримували виплату коштів.

 

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією