Популярне

Населеним пунктам Тернопільщини дали час на об'єднання

Населені пункти Тернопільщини мають лічені місяці, щоб добровільно об’єднатись в ОТГ

Населені пункти Тернопільщини мають ще трохи часу, щоб об’єднатись в ОТГ. Добровільно. Якщо ж ні, то цим питанням займуться на урядовому рівні.

Зокрема, в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр розвитку громад і територій Альона Бабак заявила, що термін добровільного об'єднання населених пунктів в Україні в об'єднані територіальні громади (ОТГ) триватиме орієнтовно до лютого 2020 року.

"Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність через закон вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання», — зазначила міністр.

Якщо цього часу виявиться замало, то рішення є.

«А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм», - додала Альона Бабак.

До слова, в уряді вже здійснили попереднє моделювання територіального устрою областей, у результаті чого вийшло 100 районів на всю Україну.

"З урахуванням методичних рекомендацій обласні районні групи здійснили моделювання адміністративно-територіального устрою областей - в результаті вийшла цифра 100 районів. Проте наразі ця цифра є лише експертною. Фінальне субрегіональне моделювання має відбутись після 100%-го завершення формування спроможних громад", - розповідає Бабак.

За її словами, після реформування органів місцевого самоврядування базового рівня, створення спроможних громад відбудеться переформатування районного рівня - укрупнення районів, оптимізація РДА та подальше створення префектур. На сьогодні в Україні існує 22 райони, межі яких повністю співпали з межами ОТГ.

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією