Популярне

У січні знизилась кількість пропозицій роботи: сезонність чи закон про мінімалку?

Січень традиційно є місяцем свят і післясвяткового затишшя. Тому ринок праці не продемонстрував помітного зростання кількості вакансій і резюме. При цьому активність пошукачів була дещо вищою, ніж активність роботодавців, що призвело до незначного збільшення конкуренції за вакантне місце. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, у середньому на одну вакансію претендували 3 вільних спеціалісти.

У січні на ринку праці спостерігалося традиційне затишшя — роботодавці публікували менше вакансій, ніж у листопаді-грудні 2016 року. Крім сезонності, на кадрову політику компаній вплинув прийнятий Парламентом закон про мінімальну заробітну платню. З січня 2017 року вона складає 3200 грн. А це означає, що роботодавцям довелося переглядати бюджети заробітних плат на 2017 р. і у зв’язку із цим тимчасово призупинити набір персоналу на деякі позиції.
Найчисленнішими проф. сферами за кількістю вакансій у січні були продажі, ІТ, маркетинг, банки і адміністративний персонал. Найменша кількість вакансій була в таких галузях, як видобуток сировини, державна служба і домашній персонал.
Найбільша кількість резюме пошукачів зосереджена в проф. сферах: продажі, ІТ-сектор, початок кар’єри, бухгалтерія і виробництво. До проф. сфер із найменшим наповненням резюме належать інсталяція і сервіс, страхування, послуги для населення і автомобільний бізнес.
Серед регіонів найбільша кількість пропозицій роботи зосереджена у великих містах України — Києві, Дніпрі, Одесі, Львові й Запоріжжі.
Конкуренція


За підсумками січня активність пошукачів була помітно вищою, ніж активність роботодавців, що призвело до зростання конкуренції. З листопада-грудня 2016 р. до січня 2017 р. hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) зріс із 2,8 до 3,1. Це означає, що на одне вакантне місце у середньому претендувало 3 вільних спеціалісти.
Як і раніше, найвищою конкуренція була серед топ-менеджерів, юристів, держслужбовців, студентів і спеціалістів без досвіду, а також висококваліфікованих спеціалістів виробничих спеціальностей.
 
Менше за все претендентів на одну вакансію було серед менеджерів із продажу, менеджерів туристичних агенцій, співробітників консалтингових компаній, працівників у автомобільному бізнесі й робітничого персоналу.
 
У розрізі регіонів найвища конкуренція спостерігалася в Сумській, Запорізькій, Херсонській, Київській і Чернігівській області. Найнижча конкуренція, як і раніше, у західних регіонах країни — Львівській, Закарпатській, Волинській, Чернівецькій і Тернопільській області.
Зарплатна політика компаній


Як показало опитування роботодавців, дві третини компаній за підсумками 2016 р. підвищили зарплати своїм співробітникам. У більшості випадків розмір надбавки у національній валюті склав 10-15% і не скомпенсував утрати від інфляції у 2016 р.
Майже в кожній п’ятій компанії надбавку до окладу отримали ті, хто виконав KPIs і показав хороший результат, а в кожній шостій — лише цінні для компанії спеціалісти. Індексація матеріальних виплат із прив’язкою до поточного курсу долара відбулася не більш ніж у 5% компаній. Цей відсоток лишається стабільним протягом кількох останніх років.
Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2017 року.

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією