Популярне

Київська «Дівчинка у воді» шокувала шоумена і колекціонера

Як з’ясувалось, «Дівчинка у воді» - зовсім не дівчинка. Намальований цей мурал киянкою-емігранткою, що спеціально для цього приїжджала з Лондана, щоб у фарбах розповісти про свої почуття повернення до дому.

Зворушливе зізнання про тепер уже добре відомий мешканцям столиці мурал «Дівчинка у воді» опублікував на своїй сторінці «Фейсбука» київський відомий колекціонер та шоумен Єгор Прищепкін. «Досі в шоці - це хлопчик!», - запевняє він. До речі, це уже 99-й мурал, про історію створення якого колекціонер розповідає своїм читачам на «Фейсбуці».
«Художниця Анастасія Білоус, яка тепер живе в Лондоні, спеціально прилітала до Києва, щоб у своєму неймовірному стилі створити мурал - збільшену копію своєї ж картини «Жаба-принц» (70х70 см, полотно, олія, 2016 р.), - пояснює Єгор Прищепкін. - На моє питання, що для неї коропи, вона відповіла: «Вони як голуби – символ миру та спокою. Плавати поруч з рибами (в неї ціла низка картин, в які самому хочеться пірнути) це почуття повернення до дому, або повернення до свого внутрішнього «я». Коли ти вдома - ти в безпеці, навколо тільки тиша, спокій та трошки краси». Що для неї той хлопчик – запитувати вже не став».


Тож, назва цього муралу, що на будинку Константинівській, 56-А, не «Дівчинка у воді», як його охрестила преса, а «Мурал зі ставком». Автор: Анастасія Білоус (Україна-Великобританія), вул. Костянтинівська, 56-а
Анастасія Білоус - народилася в Києві в 1987 році, в 2004-му переїхала до Лондона, де живе і працює. Отримала ступінь магістра в галузі історії мистецтва в коледжі Лондона.

Петро Олійник
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією