Популярне

Міський бал медалістів пройде під відкритим небом – на Майдані Незалежності

1 травня у Вінниці вже вдруге відбудеться міський Бал медалістів. На відміну від минулого року, цьогоріч, за ініціативи шкільних лідерів, бал відбуватиметься під відкритим небом – прямо на Майдані Незалежності. Майже півтисячі випускників у вечірньому вбранні танцюватимуть вишукані класичні танці, а також отримають за відмінні успіхи у навчанні золоті та срібні медалі, які вручатиме міський голова Володимир Гройсман.

Минулого року вперше було проведено Бал медалістів для випускників шкіл, які закінчили навчання із золотими та срібними медалями. Торік із 500 випускників було 25 відмінників та відмінниць, втім, оскільки для дівчат та юнаків потрібна була пара (яку вони самостійно обирали собі серед своїх ровесників), загалом у першому міському Балу медалістів взяло участь півсотні школярів. Торік Бал проходив у міському Палаці дітей та юнацтва, тож зала, у якій відбувалось дійство, із легкістю вмістила не лише випускників, а і їхніх батьків та родичів.

Цього року шкільні лідери запропонували провести Бал на Майдані Незалежності, оскільки саме на цій площі молодь полюбляє організовувати різноманітні конкурси, флеш-моби, проводити свій вільний час або ж призначати зустрічі. Крім того, цьогоріч кількість випускників загальноосвітніх шкіл міста сягатиме майже дві тисячі. Із цієї кількості 192 школярі закінчили навчання із золотою медаллю, ще 49 – із срібною. Тож всього учасників балу (самі випускники та їхні пари) цьогоріч буде близько 500.

За словами директора департаменту освіти Вінницької міської ради Володимира Буняка, школярі танцюватимуть вишукані старовинні танці, а також отримають свої заслужені медалі. «Цей захід є гарною нагодою познайомити вінничан із відмінниками навчання, а школярам відчути себе вишуканими та елегантними принцами та принцесами, - розповідає Володимир Буняк. – Бал буде проводитись за усіма параметрами старовинних класичних балів – будуть розпорядники балу, які оголошуватимуть учасників. Крім того діти танцюватимуть полонез, якому вони упродовж декількох місяців навчалися у вихованців зразкового художнього колективу «Грація». Після цього школярі отримають заслужені медалі, які вручатиме особисто міський голова Володимир Гройсман».

Розпочнеться дійство 11 травня о 16:00 на площі перед міською радою. Випускники-медалісти сформують два «живих струмочки», і, за правилами полонезу, вишикуються навпроти один одного. Після виступу зразкового художнього колективу «Ансамбль танцю «Грація» діти розпочнуть танок. Пише www.myvin.com.ua

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією